0 0
Read Time:3 Minute, 41 Second

Bătrânii sunt unii dintre cei mai vulnerabili membri ai societății noastre. De multe ori au nevoie de ajutor pentru sarcini de bază, cum ar fi gătitul, curățarea și transportul. Există multe modalități de a ajuta un membru în vârstă al familiei. Vă puteți oferi să ajutați la treburile casnice, să îi conduceți la întâlniri sau pur și simplu să petreceți timp cu ei. De asemenea, puteți ajuta oferind sprijin financiar sau asigurându-vă că aranjamentele lor de locuit sunt sigure și confortabile. Orice ai face, sprijinul tău va fi apreciat.

Sănătate: programări la medic, medicamente, nevoi alimentare

Este important să vă asigurați că părintele Dvs. în vârstă își ține pasul cu sănătatea. Aceasta include mersul la programările medicale, luarea medicamentelor conform prescripției și respectarea oricăror nevoi alimentare.

Programările la medic pot fi greu de urmărit. Poate fi util să configurați un calendar sau un sistem de memento atât pentru membrul în vârstă al familiei, cât și pentru îngrijitor. Medicamentele pot fi, de asemenea, dificile. Este important să vă asigurați că sunt luate la momentul și doza corecte. Orice modificare a medicamentelor trebuie discutată cu un medic. În cele din urmă, nevoile alimentare se pot schimba pe măsură ce o persoană îmbătrânește. Este important să vă asigurați că primesc nutrienții de care au nevoie.

Acasă: pericole, întreținerea locuinței, aranjamente de locuit

Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când ajutați un membru în vârstă al familiei. Un aspect important este siguranța acasă. Există multe pericole potențiale în jurul casei și este important să fii conștient de ele. Iată câteva pericole comune la care trebuie să fiți atenți:

• Căderi: alunecările și căderile reprezintă un pericol major pentru persoanele în vârstă. Îndepărtați orice pericol de împiedicare din casă, cum ar fi covoare sau cabluri. Asigurați-vă că sunt instalate balustrade în băi și scări.

• Medicamente: persoanele în vârstă iau adesea mai multe medicamente, care pot interacționa între ele și pot provoca reacții adverse grave. Ajută-ți membrul familiei să țină evidența medicamentelor și asigură-te că le ia așa cum ia fost prescris.

• Incendii: incendiile la domiciliu reprezintă un risc pentru toată lumea, dar vârstnicii sunt deosebit de vulnerabili.

Finanțe: bugetare, plata facturilor, gestionarea banilor

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta un membru în vârstă al familiei cu finanțele sale. Una este să-i ajuți să-și bugeteze banii. Acest lucru poate implica să stai cu ei și să le analizezi veniturile și cheltuielile și să-i ajuți să-și dea seama de unde pot reduce. O altă opțiune este să-i ajuți să-și plătească facturile. Acest lucru poate implica configurarea plăților automate sau ajutarea să le plătească direct în fiecare lună.

Transport: deplasare, comisioane, programări la doctor

Fie că îi ajută să ajungă la magazin alimentar, să călătorească la programările medicale sau pur și simplu să iasă din casă pentru o plimbare, asigurarea transportului poate fi de mare ajutor.

Desigur, dacă vă puteți asigura propriul transport, aceasta este adesea cea mai bună soluție. Puteți adapta călătoria la nevoile și programul persoanei dragi și nu trebuie să vă bazați pe orarul altcuiva. În plus, este o șansă de a petrece timp de calitate împreună.

Companie: interacțiune socială, vorbire, petrecere a timpului împreună

Când vine vorba de companie, membrii în vârstă ai familiei apreciază adesea interacțiunea socială și vorbirea. Petrecerea timpului împreună poate fi o modalitate excelentă de a-i arăta persoanei iubite că îți pasă. Iată câteva modalități de a ajuta un membru în vârstă al familiei să se simtă mai conectat:

1. Fă-ți timp pentru vizite regulate, chiar dacă este doar pentru o conversație rapidă.

2. Planificați împreună activități, cum ar fi vizionarea unei emisiune TV preferată sau o plimbare în parc.

3. Apelați sau prin chat video des, mai ales dacă locuiți departe.

4. Fii un ascultător activ și interesează-te de ceea ce persoana iubită are de spus.

5. Împărtășește povești și amintiri din propria ta viață pentru a crea o conversație semnificativă.

6. Pune întrebări și încurajează discuțiile pe subiecte care sunt importante pentru persoana iubită.

Angajați servicii de companie sau menaj

Dacă membrul în vârstă al familiei dumneavoastră se luptă să țină pasul cu treburile casnice, poate doriți să luați în considerare angajarea unei menajere sau servicii de ingrijire batrani la domiciliu Bucuresti. Acest lucru poate fi o mare ușurare atât pentru membrul familiei, cât și pentru dvs., dacă ajutați să aveți grijă de el.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat