0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Sănătatea și igiena dentară este foarte importantă pentru noi oameni, din punct de vedere medical, de aceea este important să ne curățăm dinții cu regularitate, iar controalele de rutină la medicul dentist să fie făcute cel puțin o dată pe an.

Din punct de vedere estetic, felul în care arată dantura noastră ne poate determina starea de bine, interacțiunea cu cei din jur și poate chiar stima de sine. Iar în ziua de azi pentru problemele dentare de orice natură se pot obține efecte atât estetice, cat și efecte favorabile sănătății.

Iată care sunt cele mai frecvente probleme dentare și cum le putem trata

  1. Durerea dentară

Este și principalul motiv pentru care mulți oameni ajung în cabinetul medicului stomatolog. Durerea dentară poate proveni de la diferite probleme dentare, care pot apărea de-a lungul timpului, precum:

  • cariile dentare (caria trebuie reperată încă de la început, tratată și stopată astfel încât să nu atace dintele în totalitate)
  • sensibilitatea dinților (cald sau rece)
  • infecții sau inflamații ale sinusurilor

Durerea dentară poate ascunde de la probleme mici, până unele mai avansate, precum:

  • abcesul dentar sauabces gingival
  • infecția nervului (pulpita)
  • fractură dentară
  • erupția molarului de minte.

Pentru toate exemplele date, va fi necesar să ajungi de urgență la medicul dentist, pentru a preveni infecțiile sau agravarea stării și chiar a durerii. Medicul va identifica de urgență cauza, o va îndepărta înainte ca durerea să se intensifice sau să-ți afecteze ritmul de viață.

  1. Anumite urgențe dentare

Multe dintre urgențele dentare pot fi evitate doar prin vizite regulate la stomatolog, însă apar și situații neprevăzute:

  • crăparea sau ruperea unui dinte
  • apariția unui abces la dinte sau măsea
  • accidente
  • candida bucală

De exemplu: candidoza este comună în rândul oamenilor care au un sistem imunitar slăbit și este recunoscută prin pete de culoare albă sau gri în cavitatea bucală, dar și pierderea poftei de mâncare. Ca și tratament candida bucala se poate merge pe un tratament naturist, antifungic sau anumite medicamente prescrise de către medicul dentist.

Pentru orice durere sau inflamație la nivelul cavității bucale care persistă mai mult de 7 zile, e recomandat să mergi la un control. O altă serie de probleme comune la nivelul cavității bucale, o reprezintă aftele ulceroase, herpesul sau ciupercile.

Toate acestea sunt afecțiuni ce aduc inflamații și dureri care îți pot da mari bătăi de cap.

Orice problema dentară ai întâmpina, fii sigur că nu doar tu treci prin asta, iar anumite afecțiuni sunt chiar foarte comune. Vestea bună este că, în cabinetele stomatologice de azi vei găsi întotdeauna soluții și îndrumări eficiente pentru menținerea unei danturi sănătoase și frumoase.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat