0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Într-o societate democratică fiecare individ se bucură de drepturile sale, dar, în același timp, fiecare dintre noi are o serie de îndatoriri pe care trebuie să le respecte. Din nefericire, pentru multă vreme, mulți dintre noi am uitat de responsabilitatea pe care o avem față de tot ceea ce ne înconjoară. Din acest motiv am ajuns în situația în care mediul înconjurător a avut și are în continuare foarte mult de suferit de pe urma acțiunilor noastre iresponsabile.

Din această cauză, la nivel european au început o serie de demersuri ambițioase, menite să regleze și, de ce nu, să rezolve cu totul problema deșeurilor. Principalul element legislativ la nivel european este reprezentat de o directivă-cadru privind deșeurile.

În cadrul acestei directive se regăsește componenta de prevenire, care se referă la încercarea de a reduce cantitatea de deșeuri produsă de fiecare dintre noi, ulterior punându-se accent pe pregătirea pentru reutilizare, reciclare și, în cele din urmă, pe eliminarea în așa fel încât mediul să aibă cât mai puțin de suferit. Potrivit legislației UE, o parte dintre deșeurile deja produse pot fi utilizate ca sursă de energie, iar o altă parte pot fi puse in valoare, fie că vorbim de valorificare hârtie carton sau valorificarea plasticului ori a oricărui material care poate fi reutilizat.

În principiu, ceea ce își doresc liderii europeni este reducerea la minimum a cantității de deșeuri care ajung în depozitele pentru deșeuri. Este foarte important să înțelegem că rolul nostru în acest mecanism nu se încheie odată cu plasarea deșeurilor într-o pubelă care ajunge la groapa de gunoi. Este important să încercăm să selectăm gunoaiele și să refolosim tot ce se poate. Reciclarea este la ora actuală singura șansă pentru a reface echilibrul în relația noastră cu planeta pe care locuim și pe care ne dorim să locuim cât mai multe generații de acum încolo.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat