0 0
Read Time:4 Minute, 11 Second

Cloud-ul este un factor de schimbare pentru IT: oferă beneficii masive în ceea ce privește flexibilitatea și scalabilitatea, dar nu este întotdeauna soluția potrivită pentru fiecare organizație. De fapt, unele sarcini de lucru pur și simplu nu pot fi mutate în cloudul public, fie din cauza naturii datelor pe care le gestionează, fie din cauza cerințelor de reglementare. Chiar și în cazul în care este posibil din punct de vedere tehnic – și conform – să mutați anumite sarcini de lucru într-o infrastructură de cloud public, multe organizații aleg totuși să le păstreze la nivel intern din motive de costuri. În consecință, va exista întotdeauna o cerință pentru platformele găzduite în centre de date locale – iar acest lucru are implicații evidente pentru companiile care doresc să externalizeze serverele și spațiul de stocare care rulează aceste sarcini de lucru. Nu există nicio îndoială că un cloud public oferă avantaje uriașe în ceea ce privește flexibilitatea, fiabilitatea și scalabilitatea – dar există, de asemenea, câteva considerente importante atunci când se decide dacă cloud-ul privat se va potrivi mai bine nevoilor dumneavoastră decât cel public.

Cu toate acestea, există multe sarcini de lucru care vor trebui să rămână întotdeauna private sau apropiate geografic de utilizatorii finali. În aceste cazuri, centrele de date locale sunt în continuare foarte necesare – și acesta este un lucru bun pentru întreprinderile care doresc să externalizeze serverele și stocarea.

Prin externalizarea gestionării infrastructurii lor IT către un furnizor de servicii, organizațiile beneficiază de avantajele controlului local fără a fi nevoite să investească în hardware fizic de care nu au nevoie. Acest lucru poate lua forma unui model de servicii partajate, în care o singură companie furnizează toate serviciile de gestionare a serverelor și a stocării pentru mai mulți clienți; sau poate fi o abordare mai centralizată, folosind tehnologia de rețea definită prin software, cum ar fi VMware vSAN.

Nu există nicio îndoială că un cloud public oferă avantaje uriașe în ceea ce privește flexibilitatea, fiabilitatea și scalabilitatea – dar, după cum am văzut deja, nu este soluția potrivită pentru fiecare organizație.

Există multe tipuri diferite de sarcini de lucru, de la simple aplicații web găzduite pe un singur server până la medii de calcul de înaltă performanță extrem de complexe, cu mii de servere și terabiți de memorie. Unele sarcini de lucru pot fi mutate în cloud, iar altele nu vor fi deloc potrivite pentru acest tip de migrare; ele vor trebui să rămână întotdeauna în cadrul companiei. Pentru a înțelege cum să abordați cel mai bine fiecare scenariu, trebuie să luați în considerare patru factori cheie: cerințele de performanță; cerințele de securitate; nevoile de conformitate; și cât de ușor sau dificil va fi pentru personalul departamentului IT dacă aplicația rămâne în locație în loc să fie mutată într-un mediu cloud public

În unele cazuri e este posibil să aveți nevoie doar de o infrastructură hardware livrată ca serviciu (Iaas)

Există multe motive pentru care ați putea dori ca unele sarcini de lucru să ruleze în locații, printre care:

  • Control local – de exemplu, pentru a asigura conformitatea cu legile sau reglementările locale. O astfel de soluție necesită ca infrastructura hardware și aplicațiile software să fie găzduite în propriul centru (centre) de date.
  • Controlul accesului – dacă doriți un control mai granular asupra alocării resurselor decât este posibil folosind infrastructura unui furnizor de cloud public. Aceasta ar putea include restricții de acces bazate pe locația geografică sau pe alți factori (cum ar fi ora din zi).
  • Model de servicii partajate – în cazul în care există o cerință pentru servicii partajate, cum ar fi facilități de testare sau săli de instruire care ar putea să nu fie disponibile în fiecare locație în care vă desfășurați activitatea. Aceste tipuri de scenarii necesită o conectivitate fizică mai flexibilă între site-uri decât este posibil în prezent cu rețelele majorității furnizorilor de cloud public.

Furnizorul de IaaS furnizează hardware-ul, software-ul și rețeaua de care aveți nevoie pentru a rula orice sarcină de lucru. Acest lucru vă oferă cea mai mare flexibilitate dintre toate modelele de cloud pentru a alege ceea ce este potrivit pentru organizația dumneavoastră.

Cel mai mare avantaj este reprezentat de economiile de costuri, deoarece puteți reduce costurile prin mutarea unei părți sau a întregii infrastructuri existente într-un cloud public sau prin utilizarea doar a resurselor noi cu costuri reduse de la un furnizor IaaS. Prin utilizarea mașinilor virtuale ca blocuri de construcție standard pentru aplicații, în locul mașinilor fizice și al sistemelor de stocare, furnizorii IaaS sunt capabili să ofere reduceri semnificative la puterea de calcul în comparație cu centrele de date tradiționale. Aceste economii pot fi transferate clienților în diferite moduri, cum ar fi creditele de calcul pe oră sau acordurile de utilizare a spațiului de stocare, care variază în funcție de tipul de plan de abonament ales.

Tehnologia cloud continuă să evolueze și noi caracteristici sunt adăugate în mod regulat. Cu toate acestea, cel mai important lucru este să vă asigurați că sarcinile de lucru pot fi migrate cu ușurință în cloud.

Source

Comunicat de presa

Advertorial

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comunicat